Gyermekeknek

A gyermekek viselkedészavara sok család életét nehezíti meg.

A figyelemhiány az ADHD egyik legmarkánsabb tünete, vagyis a gyermek nem tud sokáig egy dologgal foglalkozni, nehéz számára a koncentrált figyelem megtartása. Sokszor úgy tűnik, nem is figyel arra, amit mondanak neki. Külső ingerek könnyen elvonják a figyelmét, gyakran elfelejti a feladatait, mindent elveszít, nem tud vigyázni a dolgaira. Igyekszik elkerülni azokat a helyzeteket, amelyek mentális erőfeszítést jelentenek, mert nem bízik magában.

A viselkedészavarban szenvedő gyermek állandó figyelmet követel magának. Ez azért is lehet, mert elképesztően nagy a szeretetigénye és retteg attól, hogy elutasítják, egyedül marad. A viselkedészavar gyakran együtt jelentkezik egy másik zavarral, az ellenkező-kihívó magatartással. A gyermek dacosan ellenáll mindenféle utasításnak, szabotál minden kérést, agresszív viselkedése a fizikai erőszakig terjedhet.

Az óvodák, iskolák tehetetlenek. A pedagógusok túlnyomó többsége képtelen kezelni a viselkedészavaros gyermekeket. Sok esetben a szülők is rosszul reagálnak a viselkedészavarokra és a probléma kezelése szinte lehetetlennek tűnik. Kezelés nélkül a helyzet egyre csak romlik, s ahogy nő a gyermek, fennáll a veszélye annak, hogy egyre agresszívabb lesz, függőségeknek eshet áldozatul, veszélyeztetheti környezetét.

Ha gyermeke magatartászavaraira, tanulási nehézségeire keres megoldást, esetleg a megkésett mozgás, ill. beszédfejlődésből eredő hátrányait szeretné leküzdeni, akkor Tomatis professzor több mint 60 éve világszerte sikeresen alkalmazott módszere Önnek is segítségére lehet!

A Tomatis hallgatásterápia sokrétű és kifinomult eszköztára hatékonyan alkalmazható a legkülönfélébb hiányosságok esetében is. Részletesebb leírást a jobb oldali menüben talál.