Örökbefogadás

Hogyan segít a Tomatis terápia örökbefogadás esetében?

Örökbefogadás esetén a gyerekeknél minél gyorsabban kellene alkalmazni a Tomatis módszert, hiszen gondoljunk csak bele, milyen lelki traumával terheltek eleve ezek a gyerekek.

A szülőanya hangja már mélyen bevésődött és erőteljesen hat a gyerekre. Mit értünk ez alatt? A prenatális időszakban a magzat szimbiózisban él az anyukájával. Ez a kapcsolat nem csak biológiai, fizikai, hanem lélektani is. Lelki köldökzsinór köti össze őket egymással. Az anya belső világának minden rezdülése érinti a magzat testét és lelkét és mélyen bevésődik. Ahogy Tomatis professzor mondta: “Ha az anyukám sír, én is sírok, ha az anyukám nevet én is nevetek.”

Az anyák vidám hangja magas frekvenciákban gazdag, amik stimulálják, dinamizálják a magzat agyát.

Hogyan működik ez valójában? Amikor az anya beszél vagy énekel, a hang rezgései a gerincoszlop mentén eljutnak a kismedencéhez, amely mintegy erősítőként (két és félszeresére felerősítve) továbbítja a magas frekvenciákat a magzat koponyájához.

A várandósság ideje alatt az anyák vidámsága, nevetése, általában a várandósság derűs és pozitív megélése teremti meg azokat a feltételeket, melyek a baba egészséges idegrendszeri fejlődéséhez szükségesek. A magzat neurológiai fejlődése az anya lelkiállapotától függ!

Hiába az örökbefogadó anya minden szeretete és törődése, ez a szülőanyával kiépült lelki kapocs - amit nem támaszt alá fizikai jelenlét – blokkolhatja a gyermek kapcsolatépítési képességét. Ebben nyújthat segítséget a Tomatis terápia

"Ha nem találom meg a kulcsot az anyukámhoz, nem találom meg a kulcsot a többiekhez sem." 

örökbefogadás tomatis

A Tomatis terápia az örökbefogadó anya hangját felhasználva a szülőanyához történő kapcsolatot mintegy átpozicionálja az örökbefogadó anyára. Ezáltal a lelki blokk feloldódhat, és a gyermeknek végre esélye myílik, hogy megtalálja a helyét a világban.

Mozart Brain Lab (Belgium)