Felnőtteknek

Világunk felgyorsulása az elmúlt évtizedekben egyre exponenciálisabb pályára lépett. S bár a felgyorsulás sokszor hasznos, a túlprogramozott életvitel sokszor stresszhez vezet. Nem mindegy azonban, hogy az adott stressz jótékony, építő és serkentő hatású, vagy éppen ellenkezőleg, rossz, azaz distressz.  Ha azt érezzük, hogy nem tudjuk befolyásolni az adott konfliktust, nincs megoldás a problémára, kialakul a kontrollvesztés érzése, amely elhúzódó, nagymértékű stressz reakciót okoz. A stressz közvetlenül az immunrendszerre fejti ki hatását, s amennyiben krónikussá válik, komolyan gyengíti annak működését. A stressz testi és lelki tüneteket egyaránt okozhat.

Krónikus stressz hatására szorongás, alvászavar, táplálkozási zavarok, ingerlékenység, türelmetlenség, fülzúgás, koncentrációs problémák, depresszió,pánikbetegség, kiégés alakulhatnak ki. Mivel nem tudunk hatékonyan megküzdeni a helyzettel, elbizonytalanodunk, csökken az önértékelésünk és a teljesítményünk is.

Ha a fenti problémák megoldásához keres segítséget, illetve képességeit szeretné fejleszteni, a részletesebb leírást a jobb oldali menüben olvashatja.